Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri

  • Anasayfa
  • Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri
Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri

Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri

Başarısız Kanal Tedavisi Nedir?

Orijinal tedavi tüm enfeksiyonu ortadan kaldırmadığında veya diş tekrar enfekte olduğunda kanal tedavisi başarısız olur ve bir takım belirtileri ortaya çıkabilir. Başarısız bir kana tedavisini ortaya çıkması haftalar, aylar hatta yıllar alabilir. Daha önce bir kez kanal tedavisi görmüş olduğunuz için dişte renk değişikliği, diş etinde sivilce veya şişlik gibi enfeksiyon belirtilerini fark edebilirsiniz.

Tekrar tedavi istemezseniz enfeksiyon diğer dişlere yayılabilir. Dişinizi kurtarmak daha zor hale gelir, ancak hemen endodontistinize giderseniz yapılabilir.

Bir Kanal Tedavisi Başarısız Olduğunda Ne Olur?

İlk başta bir kök kanal arızası tespit edemeyebilirsiniz. Bazı hastalar başarısız bir kanal tedavisi belirtisi göstermezken, diğerlerinin semptomları ilk kanal tedavisinden öncekinden farklı görünebilir. Belirtiler ne olursa olsun, pulpa enfeksiyonu kendi kendine iyileşemez- müdahale ve tedavi gerektirir.

Başarısız Bir Kanal Tedavisinin Belirtileri Nelerdir?

Bir kök kanal yetmezliğinin belirtileri şunları içerebilir:

Isırırken hassasiyet,

Çenede sivilce veya çıban,

Dişte renk değişikliği,

Kanal tedavisinin yapıldığı yerin yakınındaki diş eti dokusunda hassasiyet,

Tedavi ettiğiniz dişte ağrı,

Tedavi edilen dişin yakınında irin dolu apselerin varlığı,

Yüz veya boyun şişmesi,

Etkilenen dişin yakınında şişlik,

Kanal tedavisini takiben biraz ağrının normal olduğunu unutmayın - sonrasında birkaç gün rahatsızlık hissedebilirsiniz.

Bundan uzun süre sonra da devam eden, günlük yaşamınızı etkileyen ve sizi yemek yeme ve çiğneme gibi düzenli aktivitelere katılma konusunda isteksiz hale getiren ağrı konusunda daha fazla endişelenmelisiniz.

başarısız kanal tedavisi

Bursa FK DENT Endodontistiniz, diş röntgeni çektirerek başarısız kanal tedavisini doğrulayabilir. Başarısız bir kanal tedavisi, tedavi olmadan iyileşmeyecektir. Uygun çareyi takip edebilmeniz ve ihtiyacınız olan endodontik bakımı alabilmeniz için rahatsızlığınız için bir teşhis almanız önemlidir.

Başarısız Kök Kanallarını Tespit Etmek İçin X-Işınları Nasıl Kullanılır?

Çoğu zaman, kanal tedavisini takip eden hassasiyet, rahatsızlık veya ağrı bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterir. Diğer zamanlarda, semptomlar daha incedir.

Kök kanalları yaygın ve yüksek bir başarı oranına sahip olsa da herhangi bir diş prosedürünün komplikasyon riski vardır. Kök kanal yetmezliğinin çıplak gözle görülmesi bazen zor olabileceğinden, radyografiler endodontistlerin başarısız bir kanal tedavisini teşhis etmesine ve tedavi etmesine yardımcı olabilir. Radyografiler ile endodontistiniz tedavinizin ilerleyişini ve diş yapınızda veya kökü çevreleyen herhangi bir sorun olup olmadığını görecektir.

Bir röntgen, dişinizi çevreleyen diş özü, periodontal bağ ve kemiği incelemelerine yardımcı olacaktır. Bu alanların enfekte veya iltihaplı olup olmadığını kontrol etmek, iyileşip iyileşmediğinizi veya başarısız bir kanal tedavisi yaşayıp yaşamadığınızı belirlemelerine yardımcı olacaktır.

Kanal tedavisi başarılı olmadıysa, radyografiler endodontistinize en iyi hareket tarzını ve tedavi planını belirlemesi için rehberlik edebilir. Bu araç, tedavi başarısını sağlamak için takip randevularının ayrılmaz bir parçasıdır.

Kanal Tedavisinde Başarısızlık Oranı Nedir?

Sadece az sayıda kanal tedavisi başarısız olur. Prosedürün başarı oranı %86 ile %98 arasındadır, bu da sadece %2-14'ünün başarısız olduğu anlamına gelir. Bursa FK DENT olarak hastalarımızın büyük bir çoğunluğunun kanal tedavilerinde herhangi bir sorun yaşamadıklarını tespit ettik. Düşük başarısızlık oranı, bu tedavi yönteminin genel etkinliğini ifade eder.

Kanal Tedavileri Neden Başarısız Olur?

Diş hekiminin hatası, yapısal bir anormallik veya beklenmedik bir gelişme nedeniyle kök kanalları başarısız olabilir. Örneğin, bir diş hekimi diş kronunun yerleştirilmesini geciktirebilir veya kanallarınızdan birini kaçırabilir.

Başarısız bir kanal tedavisinin diğer sebepleri arasında travmatik diş yaralanmaları, bir tıkanıklık veya tükürük kontaminasyonu bulunur.

Travmatik diş yaralanmaları: Etkilenen dişte bir kırık veya çatlak, kökte enfeksiyona neden olabilir.

Kök kanal yapısı: Bazı hastalarda kavisli veya dar kanal gibi karmaşık kökler bulunur. Hatta diş hekiminin beklediğinden daha fazla kanalınız olabilir. Diş hekimi bu kanallardan birini kaçırırsa veya doğru temizlemediyse enfeksiyon gelişebilir.

Tıkanma: Diş hekiminin etkilenen kanalı temizleme çabasının önüne bir şey geçmiş olabilir. Engeller, yanlış uygulanmış başka bir diş, dolgu malzemesi veya dolgu macunlarını içerebilir.

Tükürük kontaminasyonu: Tükürüğünüz bakterilerin ağzınızda büyümesine izin verir. Dişinizin içi tükürük ve o bakteri ile kirlenirse ikinci bir enfeksiyon meydana gelebilir.

Diş kronunun yerleştirilmesi: Diş hekiminiz, kanal tedavinizin ardından diş kronunun yerleştirilmesini geciktirmiş olabilir, bu da bir enfeksiyonun gelişmesi için zaman sağlar. Kron gevşek veya kırılmışsa, dişi başka bir enfeksiyona maruz bırakabilir.

Başarısız Bir Kanal tedavisi Düzeltilebilir mi?

Evet, başarısız bir kanal tedavisi düzeltilebilir.

Bursa FK DENT endodontistinizin kök kanal tedavisi, ekstraksiyon ve apikoektomi gibi çeşitli seçenekleri vardır. Yeniden tedavi, başarısız kök kanalları için en yüksek başarı oranına sahiptir ve en yaygın tedavi çözümüdür. Endodontistiniz enfeksiyonu tedavi edecek, ardından dişin bütünlüğünü korumak için tekrar dolduracak ve mühürleyecektir.

Şunlara da Göz Atın:

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Bursa Ortodonti

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Diş Gıcırdatma Nedenleri ve Tedavisi

Gece Plağı Nedir

Ağız Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Diş Apsesi Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Kırık Diş Tedavisi

Bursa Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Bursa Diş Teli Fiyatları

Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.