Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerde ilk dişler 4 ila 10 ay arasında bir zamanda çıkmaya başlayacaktır. Diş çıkarma bazı bebekler için rahatsız edici olabilir ve onları biraz üzebilir ve huysuzlaştırabilir. Ancak bolca sevgi ve çiğnemek için soğuk bir diş çıkarma halkası yardımcı olacaktır.

Tüm bebeklerde diş çıkarma aynı anda olmaz. Genellikle bebekler yaklaşık 6 ayda diş çıkarmaya başlar ve 20 süt dişinin tamamı (her çenede 10 adet) 2 veya 3 yıl sonra çıkar. Ancak bebeğinizin dişleri farklı zamanlarda çıkarsa endişelenmeyin.

Bebeklere diş çıkarma belirtileri

Bebekler genellikle dişleri diş etlerini yararken biraz rahatsızlık hissederler. Yaygın belirti ve semptomlar şunları içerir:

* Normalden daha fazla ağlamak,

* Kırmızı, şiş diş etleri,

* Kızarmış yanaklar,

* Huysuz ve huzursuz olmak,

* Her zamanki gibi beslenmemek,

* Oyuncakları, parmaklar veya yumruklar her zamankinden daha çok emme iç güdüsü,

* Daha sık boşaltım,

* Vücut sıcaklığında hafif bir artış, ancak diş çıkarma genellikle ateşe neden olmaz (38°C veya daha fazla sıcaklık),

* Kulağı çekmek

* Salya akması

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri mutlaka diş çıkarma ile bağlantılı olmayabilir; bebeğinizin gelişiminin normal bir parçası olabilirler. Ama aynı zamanda bir hastalığın belirtisi de olabilirler. Bebeğiniz iyi değilse, bir doktora görünmek her zaman en iyisidir.

bebe 1

Diş çıkarmada rahatsızlığı hafifletmek için ipuçları

* Ellerinizi yıkayın ve bebeğinizin diş etlerini nazikçe ovalayın.

* Bebeğinize soğutulmuş (ancak donmamış) bir diş çıkarma halkası, emzik, ıslak yüz bezi veya kaşık verin.

* Bebeğinize şekersiz peksimet gibi emmesi için sert bir şey verin.

* Daha büyük çocuklara bir süre daha yumuşak yiyecekler verin ki çok fazla çiğnemek zorunda kalmasınlar.

Kaçınılması gerekenler

* Diş çıkarma jelleri, çok fazla yutarlarsa bebeğinize zarar verebilirler.

* Kehribar diş çıkarma boncukları, çünkü bunlar parçalanabilir ve bebeğiniz boğulabilir. Bunları kullanmayı seçerseniz, her zaman bebeğinizi denetleyin ve boncukları uyurken çıkarın.

* Homeopatik diş çıkarma tabletleri, çünkü bunlar bazı bebek ölümleriyle bağlantılı.

bebek2

Bebeğin diş ve diş etlerinin bakımı

Bebeğinizin diş etlerine ilk diş çıkmadan önce bakmanız önemlidir. Nemli bir yüz bezi veya gazlı bezle her gün birkaç kez nazikçe silin. Bebeklerde diş çıkarma başladığında, günde iki kez onları temizleme rutini oluşturun. Parmağınıza nemli bir yüz bezi veya gazlı bez sarın ve dişleri silin.

Ağzını görebilmek için bebeğinizin kafasını elinize alın. Yumuşak, dairesel hareketlerle dişleri temizleyin. Her dişin önünü ve arkasını ve diş etlerini temizlediğinizden emin olun. Bebeğiniz izin verdiğinde yumuşak bir diş fırçası ve su kullanmaya başlayabilirsiniz. 18 aya kadar diş macunu vermeyin. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, bezelye büyüklüğünde düşük florürlü çocuk diş macunu kullanabilir.

Şekerli içeceklerden kaçınarak ve biberonla uyumasına asla izin vermeyerek bebeğinizin yeni dişlerini çürümekten korumak önemlidir.

Bebeklerde diş çıkarmada dişçiye ne zaman ihtiyaç olur?

Bebeğinizin diş hekimine ilk ziyaretini, ilk dişi çıktığında veya yaklaşık 12. ayda (hangisi önce gelirse) organize etmek iyi bir fikirdir. Diş hekimleri ve ekipleri, bebekler ve küçük çocuklarla ilgilenmeye alışkındır.

Bebeklerde diş çıkarma zamanında diş hekimi tam bir tıbbi öykü alacak ve diş çıkarma, diş fırçalama, diş çürümesini nasıl önleyeceğiniz, bebeğinizin dişleri için en iyi beslenme ve yaralanma veya parmak emme gibi alışkanlıklardan kaynaklanan sorunları nasıl önleyeceğiniz konusunda size tavsiyelerde bulunacaktır. Diş hekimini her zaman bebeğiniz için olumlu bir deneyim haline getirin. Diş fırçalamama veya diğer davranışlar için diş hekimini asla bir tehdit olarak kullanmayın.

Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.