Bursa Periodontoloji

Bursa Periodontoloji

Bursa Periodontoloji

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji, periodontal hastalığın önlenmesi, tespiti ve tedavisine odaklanan bir diş uzmanlığıdır. Bursa FK DENT Diş Kliniği uzman hekimleri periodontoloji alanında bilimsel çalışmalar yürütmektedirler. Dişlerin etrafındaki destek dokuları ve diş etlerini etkileyen hastalıklara periodontal hastalıklar denir. Periodontal hastalıklar zamanında teşhis edilirse tedavi edilebilir. Periodontal hastalıklar, basit diş eti iltihabından çene kemiklerinin eridiği ve dişlerin sallanarak kaybedildiği ciddi enfeksiyonlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Periodonsiyumu oluşturan (periodontal ligament aparatını oluşturan, yani dişi koruyan) dokular şunları içerir:

*Diş eti,

*Periodonsiyum,

*Alveol kemiği,

*Diş kökü yapısı.

Periodontal dokuların işlevleri şunları içerir:

*Alveolde diş sabitleme,

*Diş kemerleri yapımı,

*Mikroorganizmaların girişine ve enfeksiyon oluşumuna karşı bir bariyer sağlamak,

*Acıyı, baskıyı ve dokunuşu hissetmek.

Periodontal hastalıklar şunları içerir:

Diş eti iltihabı (diş eti iltihabı),

Periodontal inflamasyon (periodontitis),

Sistemik hastalıkların periodontolojik semptomlarının yanı sıra gelişimsel ve edinsel hastalıklar,

Periimplantitis.

periodontoloji1

Diş eti iltihabı, diş etinin yüzeysel yapıları içindeki iltihaplanma süreci ile karakterizedir. Genellikle bakteriyel diş taşının oluştuğu aşırı diş plağı birikmesinden kaynaklanır. Hasta en sık dişlerini fırçalarken kanamadan şikâyet eder. Bu, devam eden iltihabın ilk işaretidir. Muayene diş etlerinde kızarıklık ve şişlik gösterebilir (özellikle interdental papilla ve marjinal alanlar çevresinde). Bursa FK DENT Diş Kliniği periondontoloji uzmanlarımız geliştirdikleri ileri seviye tedavi yöntemleri ile kısa süre içerisinde etkili ve kalıcı sonuçlar almaktadırlar.

Uzun süreli, tedavi edilmeyen diş eti iltihabı, periodontitis adı verilen daha ciddi bir duruma dönüşebilir.

Periodontitis durumunda, hastalık süreci hem diş etlerini hem de daha derin periodontal dokuları içerir. Bir dişin etrafındaki destek kemiğini kaybetmek, dişin hareket etmesine ve yerinden çıkmasına ve sonunda diş kaybına neden olur. Kronik inflamasyon sıklıkla bakteriyel tohumlamaya neden olur ve ağız dışında bulunan organlar üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. En ciddi şekilde etkilenen organlar şunlardır:

Kalp,

Böbrekler,

Eklemler.

Diyabet, immünosupresif hastalıklar ve bağ dokusu hastalıkları gibi sistemik hastalıkların seyrinde de periodonsiyum içinde aşırı bir inflamatuar yanıt oluşur. Üstelik hamilelik, diş etlerini yumuşattığı için durumuna kayıtsız kalmaz. Bu durumlarda, periodontal hastalığın yeterli şekilde önlenmesi özellikle önemlidir. Periodontal hastalık, kötü yapılmış protetik restorasyonlardan veya kusurlu konservatif tedaviden de kaynaklanabilir. Bursa FK DENT Diş kliniği uzman hekimleri yüzlerce farklı türde periodontal rahatsızlığın tedavisinde uzmanlaşmıştır.

Sigara içmek periodontitis gelişiminde önemli bir rol oynar- periodontal hastalık riskini önemli ölçüde artırır. Modern periodontoloji, implantları çevreleyen dokuların iltihaplanması ile giderek daha fazla ilgilenmektedir.

Periimplantitis ve tedavisi modern periodontolojinin çok önemli bir sorunu haline gelmiştir. Sağlıklı bir periodonsiyum, implantın ağızda düzgün şekilde işlev görmesini sağlar. Diş taşı birikintilerinin neden olduğu implantı çevreleyen dokuların iltihaplanması, hasara yol açar ve implant kaybına neden olabilir.

Periodontal Teşhis

Bursa FK DENT Diş Kliniği uzman hekimlerince analiz edilecek Tıbbi öykü ve uygun şekilde yapılmış diş muayenesi, hastanın periodontal durumunun ve tedavi ihtiyaçlarının belirlenmesini sağlar. Diş hekimi, periodontal durumu belirlemeye izin veren, kanamalı yerleri gösteren, furkasyonları (çok köklü dişlerde kök bağlantı yerleri), diş hareketliliğini ve durgunluk oluşumunu değerlendiren özel bir prob (genellikle bir WHO tüpü) kullanarak bir muayene yapar.

Ağız hijyeni değerlendirmesi burada kilit bir rol oynar. Diş taşı birikimi periodontal bölgedeki iltihaplanmanın ana nedenidir. Radyolojik testler de yararlıdır. Pantomografik veya konik ışınlı bilgisayarlı tomografi (CBCT), periodontal hastalıkların teşhisinde bir standart haline gelmiştir.

Biyolojik testler, incelenen dokularda periodontitise neden olan bakteri miktarını belirlemek için sıklıkla kullanılır. Sonuçlar, bakteri DNA'sının varlığını veya yokluğunu tanımlar.

Periodontal Tedavi

Bursa FK DENT Diş Kliniğinde uygulanan periodontal tedavinin üç aşaması vardır.

İlk adım, iltihaplanma nedeninin, yani oral patojenlerin ortadan kaldırılmasıyla ilgilidir ve şunları içerir:

Doğru supragingival ve subgingival ölçekleme,

Periontoloji prosedürü, tedavi için yolun seçilmesine ve ucun şeklinin ayarlanmasına izin veren özel ultrasonik cihazlar kullanılarak diş taşı birikintilerinin (taş) çıkarılmasından oluşur.

Subgingival birikintileri gidermek için küretler, yani kök yüzeylerini temizlemek için manuel aletler kullanılır. Tedavinin bu aşamasında, doku rejenerasyonunun kapsamlı bir şekilde temizlenmesini ve biyostimülasyonunu amaçlayan Vector ve lazerler gibi özel cihazlar sıklıkla kullanılır. Bursa FK DENT Diş Kliniği olarak tedavide ileri teknoloji ekipmanları kullanan seçkin kliniklerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. İlk aşamada;

Uzun süreli bakıma dayanamayacak dişlerin çekimi,

Çürük boşlukların giderilmesi ve önceki dolguların ve protetik işlerin düzeltilmesi,

Ağız hijyeni eğitimi ve uygun hasta motivasyonu.

Dişleri temizlemek için doğru teknik, dişler arası boşlukları diş ipi ile temizlemek ve ayrıca özel gargara sıvılarının kullanımı, iyi terapi etkilerinin sürdürülmesinde ve periodontal hastalıkların önlenmesinde önemli bir faktördür.

periodontoloji2

İkinci adım, düzeltici prosedürleri içerir. Periodontal dokuların görsel kontrol altında tedavi edilmesini, diş dokularının, diş etlerinin, alveolar kemiğin görünümünün değiştirilmesini, normal formlarının geri kazanılmasını ve periodontolojik rejenerasyonun sağlanmasını amaçlayan cerrahi işlemlerin yapılmasını içerir. Bursa FK DENT Diş Kliniğinde uygulanan bu işlemler:

Gingivektomi veya gingivoplasti,

Diş eti flebi ameliyatı,

Kontrollü doku rejenerasyonu.

Dişeti ve mukozal dişeti cerrahisi de sıklıkla diş eti nakli veya dişeti fleplerinin kaydırılarak diş çekilmesi tedavisi gibi yapılır. Tedavi altındaki bölgedeki dokuların uygun durumunu eski haline getirmek için tasarlanmıştır. Bu aşama ayrıca travma düğümlerini (prematüre diş temasları), protetik restorasyonları ve dişleri birleştiren splintleri ortadan kaldırmayı amaçlayan oklüzyon tedavisi ve restoratif tedaviyi de içerir.

Bursa FK DENT Diş Kliniğinde uygulanan periodontolojik tedavide üçüncü aşama, yani bakım (ameliyat sonrası) aşaması, risk faktörlerini belirlemeyi ve hasta ile iş birliğini amaçlar. İyi tedavi sonuçlarının uzun süreli bakımı, uygun ağız hijyeni gerektirir. Bu aşamada diş hekimi hem hastayı motive etmeye hem de risk faktörlerinin hastalığın seyri üzerindeki etkisini en aza indirmeye odaklanır. Düzenli takip ziyaretleri de önemlidir. Kontroller sırasında diş hekimi dokuların iyileşmesini değerlendirme veya ağız boşluğunun yeni patolojilerini hızlı bir şekilde tespit etme şansına sahiptir.

Periodontolojik bir rahatsızlığınızın olduğunu düşünüyorsanız Bursa FK DENT Diş Kliniği iletişim hattından bizlere ulaşabilir veya online randevu hattımızdan randevu oluşturabilirsiniz.

Şunlara da Göz Atın:

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Bursa Ortodonti

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Diş Gıcırdatma Nedenleri ve Tedavisi

Gece Plağı Nedir

Ağız Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Diş Apsesi Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Kırık Diş Tedavisi

Bursa Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Bursa Diş Teli Fiyatları

Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.