Çene Eklemi Rahatsızlığı

  • Anasayfa
  • Çene Eklemi Rahatsızlığı
Çene Eklemi Rahatsızlığı

Çene Eklemi Rahatsızlığı

Çene Eklemi Rahatsızlığı Nedir?

Çene Eklemi Rahatsızlığı Neden Meydana Gelir?

Çene Eklemi Rahatsızlığı, alt çeneyle üst çeneyi birbirine bağlayan eklemin, kemiksel ve yumuşak dokularında görülen rahatsızlıktır. Çene Eklemi Rahatsızlığı yemek yerken çeneden ses gelmesinden, çenenin kitlenmesine kadar semptomlar ile görülmektedir. Çene Eklemi Rahatsızlığı pek çok nedenden meydana gelebilir. Bunlara örnek olarak; kaza, yanlış tedavi, stres, yanlış alışkanlıklar vb. gibi çeşitli nedenler sıralanabilir. Erken tedavi, Çene Eklemi Rahatsızlığında da önemli rol oynamaktadır.

Çene Eklemi Rahatsızlığının Neden Olduğu Sorunlar Nelerdir?

  1. Yemek yerken, çiğnerken çeneden ses gelmesi,
  2. Çenenin kilitlenmesi,
  3. Ağzın istenildiği kadar açılamaması,
  4. Muhtelif ağrılar,
  5. Çenenin takılması, hareketin kısıtlanması.

Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkmanın Nedenleri Nelerdir?

Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkma olarak bilinen 'Bruksizm', uyku boyunca dişlerin sıkılması ya da ağzı açık uyuyanların ağzını aniden kapatmasıyla meydana gelen bozukluktur. Diş gıcırdatma için gerekli önemler alınmalıdır, aksi takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkmanın Neden Olabileceği Rahatsızlıklar;

  • Diş eti çekilmesi,
  • Diş kırılmaları,
  • Eklem şikayetleri vb.

Gün içerisinde yaşanan stres yahut farklı faktörler, gece uykuda Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkmaya sebep olabilmektedir. Bu eylem bilinçdışı olarak ve bedeni rahatlatma ihtiyacından kaynaklandığı bilinmektedir. Fakat bu hareketlerde, normalden 3 kat daha fazla güç uygulandığından dişlerde ciddi rahatsızlıklar görülebilmektedir.

Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkma Tedavisi Nedir?

Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkma Tedavisinde genellikle yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemi diş ölçüsü alınarak hazırlanan yumuşak veya sert gece plaklarıdır. Gece yatarken takılan bu plak sayesinde, dişin üzerine yapılan baskı azalmaktadır. Diş Gıcırdatma veya Diş Sıkma Tedavisi ile birlikte, kişinin günlük hayatındaki stresi de azaltıcı tedbirler alması önerilmektedir.

Masseter Botoks

Çene bölgesinin yan tarafında bulunan ve çiğneme kası olarak bilinen masseter kasının büyümesi sonucunda dışarıdan belli hale gelmesiyle oluşan duruma masseter büyümesi denilmektedir. Masseter Botoks ile tedavisi mümkün olan Masseter büyümesinin bilinen en sık nedenleri arasında Diş Gıcırdatma ve Diş Sıkma rahatsızlıkları yer alırken, fazlaca sakız çiğnemek, sert et tüketmek te diğer nedenler arasında yer almaktadır.

Meydana gelen büyüme bir Çene Eklem Rahatsızlığı kategorisinde olmaktadır. Tedavisi için Masseter Botoks uygulanır. Masseter Botoks çenenin alt kısmının inceltildiği estetik bir müdaheledir. Halk arasında çene botoksu olarak da bilinen bu tedavi ile yüzün alt kısmına şekil bozukluklarının estetik dokunuşla düzeltilme işlemidir.

Masseter Botoksu Gerekli mi?

Masseter Botoksun Gereklilikleri Şöyle Sıralanabilir;

  • Cerrahi müdahele gerektirmeyen bir uygulama olan Masseter Botoks, plastik cerrahi operasyonları gibi risk teşkil etmemektedir. Son derece güvenilir bir işlemdir.
  • Sürekli diş sıkma ve diş gıcırdatmadan dolayı oluşan Çene Eklem Rahatsızlığı durumlarından kurtulabilirsiniz.
  • Çene de oluşan kare görünümü törpülenerek daha ince ve oval bir estetik görünüm elde edilmektedir.
  • Masseter Botoksu ile daha estetik bir görüntü meydana gelirken daha belirgin çene hattına sahip olursunuz.
Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.