Diş Apsesine Ne İyi Gelir

Diş Apsesine Ne İyi Gelir

Diş Apsesine Ne İyi Gelir

Dişçiye gitmeden diş apsesinden nasıl kurtulursunuz? Diş apsesine ne iyi gelir? Diş apsesinin nedeni, bakterilerin dişlerinize girmesine izin verebilecek kırık, yontulmuş veya çürüyen dişler olabilir. Bakteriler bir dişin merkezine sızarsa enfeksiyona neden olabilir. Ek olarak, dişte irin birikmeye başlarsa, şiddetli diş ağrısına neden olabilir. Tedavide çok fazla gecikme, enfeksiyonun ağızdaki diş etlerine ve kemiklere yayılmasına neden olabilir.

Diş apseleri için en etkili tedaviyi diş hekiminiz sağlayabilir. Ama herkes bu fikirden hoşlanmaz. Diş hekimine gitmeyi sevmeyen ve diş apsesinden diş hekimine gitmeden kurtulmanın yollarını arayan biriyseniz, bu makale yardımcı olabilir. Özellikle, bir diş enfeksiyonunun neden olduğu ağrı ve rahatsızlıktan kurtulmak için birkaç ev çaresini keşfedeceğiz.

Evde diş apsesi nasıl tedavi edilir

1. Tuzlu su ile çalkalama

Diş apsesinden geçici olarak kurtulmak için ağzınızı tuzlu suyla çalkalayın. Sağlıklı diş etlerini destekleyen ve yara iyileşmesi için etkili olan, kolayca bulunabilen bir ilaçtır.

Bu tuzlu ilacı hazırlamak için ½ çay kaşığı tuz alın ve ½ su bardağı ılık su ile karıştırın. Şimdi tuzlu karışımı ağzınızda en az 2 dakika çalkalayın. İşlemi günde üç kez tekrarlayın.

2. Kabartma tozu ile çalkalama

Kabartma tozu evde diş apselerine iyi gelen başka bir etkili yoludur. Bu ilaç plak çıkarmada iyidir ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Tuzlu suyla durulama gibi, kabartma tozu ile durulama hazırlayabilirsiniz. Ağzınızı bu karışımla 5 dakika çalkalayın ve bunu günde iki kez yapın.

3. Soğuk kompres

Soğuk kompres, diş apsesine bağlı ağrı ve şişliği azaltabilir. Bir buz paketi kullanabilir veya kendiniz yapabilirsiniz. Örneğin, bir havluya sarılmış birkaç buz küpü işe yarayacaktır. Soğuk paketi iltihaplı bölgeye 15 dakika uygulayın, çıkarın ve tekrar uygulamadan önce 15 dakika bekleyin. Bunu günde birkaç kez yapın.

4. Kekik esansiyel yağı

Antibakteriyel ve antioksidan özellikleri ile kekik yağı diş hekimine gitmeden diş apsesine bağlı ağrıyı en aza indirmeye yardımcı olabilir. Kekik yağı güçlü bir ajandır, bu nedenle ağrılı bölgeye uygulamadan önce bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek en iyisidir. Spesifik olarak, bir pamuk top alın ve seyreltilmiş kekik yağını 2-3 dakika boyunca uygulayın. Şimdi pamuğu çıkarın ve tükürmeden önce yağı 10 dakika bu şekilde bırakın. Bunu günde üç kez tekrarlayın.

5. Çemen otu çayı

Çemen otu baharatı antibakteriyel özellikleri ile ünlüdür ve şişliği en aza indirmeye ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olur.

Çemen otu çayı yapmak için bir bardak su kaynatın ve 1 çay kaşığı öğütülmüş çemenle karıştırın. Karışım soğuduktan sonra, günde üç kez pamuklu bir bezle ağrıyan bölgeye uygulayın.

7. Hidrojen peroksit

Diş enfeksiyonuyla savaşmanın ve ağrıdan kurtulmanın bir başka etkili yolu da hidrojen peroksit solüsyonudur. Ayrıca diş plağını en aza indirmeye ve ağız kanamasını önlemeye yardımcı olabilir.

Bir çözelti yapmak için, bir bardak ılık suya eşit miktarda hidrojen peroksit karıştırın ve bu karışımla ağzınızı çalkalayın. Durulamayı dikkatlice tükürün.

8. Sarımsak

Sarımsak, bakterileri öldüren ve ağrıyı azaltan etkili bir ev ilacıdır. Taze bir diş sarımsağı ezin ve bir macun yapın. Şimdi bu macunu ağrılı bölgeye günde birkaç kez uygulayın.

9. Aloe Vera jeli

Aloe Vera jeli cilt tahrişlerini yatıştırabilir ve kesik veya yanıkların iyileşmesine yardımcı olabilir. Aloe vera jeli, antibakteriyel özellikleriyle apseli bir dişteki ağrıyı ortadan kaldırabilir. Jeli enfekte olmuş dişe veya diş etlerine uygulamak, ağrıdan hemen kurtulmanıza ve enfeksiyonla savaşmanıza yardımcı olabilir.

Ne zaman doktora görünmeli

Apseli bir dişin tedavisini geciktirirseniz, gözlerinizi ve yüzünüzü etkileyebilir. Hemen doktorunuz veya diş hekiminizle bir randevu ayarlayın. Diş hekimine gitmeden diş apsesini tamamen tedavi etmek mümkün değildir.

Şunlara da Göz Atın:

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Bursa Ortodonti

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Diş Gıcırdatma Nedenleri ve Tedavisi

Gece Plağı Nedir

Ağız Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Diş Apsesi Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Kırık Diş Tedavisi

Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.