Diş Çekimi

Diş Çekimi

Diş Çekimi

Yetişkinlikte diş çektirmek bazen gerekli olmaktadır.

Diş Çekimi Nedenleri

Daimî ana dişlerinin ömür boyu kalıcı olması amaçlanmış olsa da diş çekiminin gerekli olmasının birkaç nedeni vardır. Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği olarak uzman dişçilerimizle diş çekimi işlemin son çare olması durumunda, başarılı bir çekim işlemi ve sonrasında boşluğun ana diş görünümünde yeni bir dişe kavuşturulması anlamında uygun fiyatlı tedavi seçenekleri sunuyoruz. Diş çekiminde çok yaygın bir neden, travma veya çürüme nedeniyle onarılamayacak kadar ağır hasar görmüş bir diştir. Diğer nedenler şunlardır:

Kalabalık bir ağız: Bazen diş hekimleri ağzı ortodontiye hazırlamak için dişleri çeker. Ortodontinin amacı dişleri düzgün bir şekilde hizalamaktır, dişleriniz ağzınız için çok büyükse bu mümkün olmayabilir. Aynı şekilde eğer bir diş ağızda yer olmadığı için diş etini geçemiyorsa diş hekiminiz diş çekimini önerebilir.

Enfeksiyon: Diş çürüğü veya hasarı pulpaya (dişin sinirleri ve kan damarlarını içeren merkezi) uzanırsa, ağızdaki bakteriler pulpaya girerek enfeksiyona neden olabilir. Bu genellikle kanal tedavisi (RCT) ile düzeltilebilir, ancak enfeksiyon o kadar şiddetliyse antibiyotikler veya kanal tedavisi yeterli olmazsa, enfeksiyonun yayılmasını önlemek için diş çekimi gerekebilir.

Enfeksiyon riski: Bağışıklık sisteminiz zayıfsa (örneğin, kemoterapi alıyorsanız veya organ nakli yaptırıyorsanız), belirli bir dişte enfeksiyon riski bile diş çekimi için yeterli sebep olabilir.

Periodontal diş eti hastalığı: Dişleri çevreleyen ve destekleyen doku ve kemiklerin enfeksiyonu olan periodontal hastalık, dişlerin gevşemesine neden olduysa, diş veya dişlerin çekimi gerekebilir.

Bursa FK DENT Diş Kliniği olarak yukarıda ifade edilen durumlarda bugüne dek binlerce başarılı ve ağrısız diş çekimi işlemi ile hastalarımızı güler yüzle uğurlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Bursa'nın en iyi dişçileri olarak hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.

diş çekimi 2

Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş hekimleri ve ağız cerrahları (ameliyat yapmak için özel eğitim almış diş hekimleri) diş çekimi işlemlerini gerçekleştirir. Bursa'nın en iyi diş hekimleri ile çalışan Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniğinde dişi çekmeden önce diş hekiminiz, dişin çekileceği bölgeyi uyuşturmak için size bir lokal anestezik enjeksiyonu yapacaktır. Bazı durumlarda dişçiler güçlü bir genel anestezi kullanabilir. Bu, vücudunuzdaki ağrıyı önleyecek ve prosedür boyunca uyumanızı sağlayacaktır.

Diş gömülü ise, diş hekimi dişi kaplayan dişeti ve kemik dokusunu kesecek ve ardından forseps kullanarak dişi kavrayacak ve çene kemiğinden ve onu yerinde tutan bağlardan gevşetmek için hafifçe ileri geri sallayacaktır. Bazen çekilmesi zor bir dişin parçalar halinde çıkarılması gerekir.

Diş çekiminden sonra, yuvada genellikle bir kan pıhtısı oluşur. Diş hekimi yuvaya bir gazlı bez yerleştirecek ve kanamayı durdurmaya yardımcı olması için ısırmanızı isteyecektir. Bazen diş hekimi, diş eti kenarlarını çekim bölgesi üzerinde kapatmak için, genellikle kendiliğinden eriyen birkaç dikiş yerleştirir.

Bazen yuvadaki kan pıhtısı gevşer ve yuvadaki kemiği açığa çıkarır. Bu kuru soket adı verilen acı verici bir durumdur. Bu olursa, diş hekiminiz yeni bir pıhtı oluşumuna karşı korumak için muhtemelen soketin üzerine birkaç gün sakinleştirici bir pansuman yerleştirecektir.

Diş Çektirmeden Önce Diş Hekiminize Mutlaka Söylemeniz Gereken Konular

Bursa'da uzman dişçi tarafından yapılan diş çekimi genellikle çok güvenli olsa da prosedür zararlı bakterilerin kan dolaşımına girmesine izin verebilir. Diş eti dokusu da enfeksiyon riski altındadır. Sizi ciddi bir enfeksiyon geliştirme riskine sokan bir durumunuz varsa, diş çekimi öncesinde ve sonrasında antibiyotik almanız gerekebilir. Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniğinde oluşturulan bir kontrol formu, hastanın unutması durumunda dahi gerekli bilgilerin alınmasını sağlamaktadır. Diş çekiminden önce, diş hekiminize tıbbi geçmişinizin tamamını, aldığınız ilaçları ve takviyeleri ve aşağıdakilerden rahatsızlıklardan birine veya birkaçına sahipseniz rahatsızlıklarınızı bildirin (bu listenin tam olmadığını unutmayın):

Hasarlı veya insan yapımı kalp kapakçıkları,

Doğuştan kalp kusuru,

Bozulmuş bağışıklık sistemi,

Karaciğer hastalığı (siroz),

Kalça protezi gibi yapay eklem,

Bakteriyel endokardit öyküsü.

diş çekimi 1

Diş Çekimi Sonrası

Uzman dişçiler tarafından yapılan diş çekimi sonrasında diş hekiminiz sizi iyileşmeniz için eve gönderecektir. İyileşme genellikle birkaç gün sürer. Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği uzman diş hekimin koordinesinde nekahet dönemini en doğru şekilde geçirirsiniz. Aşağıdakiler rahatsızlığı en aza indirmeye, enfeksiyon riskini azaltmaya ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir.

* Ağrı kesicileri reçete edildiği şekilde alın

* Kanamayı azaltmak ve diş yuvasında bir pıhtı oluşmasını sağlamak için diş hekiminiz tarafından yerleştirilen gazlı bezi sıkıca ama nazikçe ısırın. Gazlı bezleri kanla ıslanmadan önce değiştirin. Aksi takdirde, diş çekiminden sonra pedi üç ila dört saat yerinde bırakın.

* Şişliği azaltmak için işlemden hemen sonra etkilenen bölgeye bir buz torbası uygulayın. Bir seferde 10 dakika buz uygulayın.

* Diş çekimi sonrası en az 24 saat dinlenin. Ertesi gün veya iki gün için aktiviteyi sınırlayın.

* Boşlukta oluşan pıhtıyı yerinden oynatmamak için diş çekiminden sonra 24 saat boyunca ağzınızı kuvvetlice durulamaktan veya tükürmekten kaçının.

* 24 saat sonra, 1/2 çay kaşığı tuz ve bir çay bardağı ılık sudan oluşan bir solüsyonla ağzınızı çalkalayın.

* İlk 24 saat pipetten içmeyin.

* İyileşmeyi engelleyebilecek sigara içmeyin.

* Diş çekiminden sonraki gün çorba, puding, yoğurt veya elma püresi gibi yumuşak yiyecekler yiyin. Diş çekimi bölgesi iyileştikçe diyetinize yavaş yavaş katı yiyecekler ekleyin.

* Yatarken başınızı yastıklarla destekleyin. Düz yatmak kanamayı uzatabilir.

* Dişlerinizi fırçalamaya ve diş ipi kullanmaya devam edin ve dilinizi fırçalayın, ancak çekim bölgesinden kaçındığınızdan emin olun. Bunu yapmak enfeksiyonu önlemeye yardımcı olacaktır.

Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği uzman diş hekimleri diş çekimi sonrası işlemleri için detaylı bir bilgilendirme yapmaktadırlar.

Diş Çekimi Sonrası Ağrı

Anestezinin etkisi geçtikten sonra biraz ağrı hissetmek normaldir. Diş çekiminden sonra 24 saat boyunca bir miktar şişlik ve artık kanama beklemelisiniz. Bununla birlikte, diş çekiminden dört saatten fazla bir süre sonra kanama veya ağrı hala şiddetliyse, dişçinizi aramalısınız. Aşağıdakilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız da diş hekiminizi aramalısınız:

Ateş ve titreme dahil enfeksiyon belirtileri,

Mide bulantısı ya da kusma,

Etkilenen bölgeden kızarıklık, şişme veya aşırı akıntı,

Öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı veya şiddetli mide bulantısı veya kusma.

İlk iyileşme süresi genellikle yaklaşık bir ila iki hafta sürer. Boşluğa yeni kemik ve diş eti dokusu gelişecektir. Bununla birlikte, zamanla bir dişin (veya dişlerin) eksik olması, kalan dişlerin kaymasına neden olarak ısırmanızı etkileyebilir ve çiğnemeyi zorlaştırabilir. Bu nedenle diş hekiminiz eksik diş veya dişlerin implant, sabit köprü veya takma diş ile değiştirilmesini önerebilir. Yukarıda ifade edilen durumlarda Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği dişçilerini 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

Bursa Diş Çekimi Fiyatları

Diş çekimi fiyatları, dişin gömülü olup olmamasına bağlı olarak büyük ölçüde değişir. 2022 yılı için dişçiler tarafından basit diş çekimi genellikle diş başına 300 ila 400 TL arasındadır ve ihtiyacınız olan anestezi türüne bağlı olarak daha fazla olabilir.

Gömülü dişleri çıkarmanın fiyatları önemli ölçüde daha yüksektir ve 1200 ila 2000 TL arasında değişir. Pek çok hizmet bir bölgenin yaşam maliyetine göre ayarlandığından, nerede yaşadığınız da prosedür için ne kadar ödeyeceğinizi etkileyebilir.

Bursa Osmangazi Dikkaldırım FK DENT Diş Kliniği uzman hekimleri ile en iyi diş çekimi tedavisini en uygun fiyatları sunarak vermektedir.

Bursa Diş Çekimi Tavsiye

Diş çekimi birçoğumuz için korkulan ve ertelenen bir konu olmaktadır. Bunun neden çevremizdeki birçok insanın diş çekimi esnasında yaşadığı ağrılı süreç ve çekim işlemi esnasında yaşanan travmadır. Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği olarak son teknoloji ekipmanlarımız ve alanını en iyisi olan dişçilerimizle diş çekimi esnasında hiç ağrı hissetmemenizi sağlıyoruz. Kliniğimiz özellikle diş çekim işleminde Bursa'da en çok tavsiye edilen diş kliniği olmaktadır.

Çevremizdeki insanların Tavsiyeleri edineceğimiz tecrübe açısından oldukça önemlidir. Yakınlarınıza an ağrısız diş çekimi yapan diş klinikleri tavsiyelerini sorarak sizler için en ideal olan diş kliniğini bulabilirsiniz. Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği yalnızca diş çekimi esnasındaki rahat işlem uygulamasında değil, diş çekimi sonrası bir hafta boyunca hastamızın uzaktan telefonla takip edilerek gerekli yönlendirmeleri yapması yönü ile de Tavsiye edilmektedir.

Şunlara da Göz Atın:

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Diş Gıcırdatma Nedenleri ve Tedavisi

Gece Plağı Nedir

Ağız Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Diş Apsesi Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Kırık Diş Tedavisi

Kompozit Dolgu Tedavisi

Bursa Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.