Kompozit Dolgu

Kompozit Dolgu

Kompozit Dolgu

Kompozit dolgular beyaz diş dolgularıdır. Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği'mizde Kompozit dolgu işlemlerinde yüksek kaliteli, güçlü, güvenilir ve estetik kompozitler kullanıyoruz. Dişlerin doğal rengine uyması için belirli bir renk tonu seçerek hastamızın diş yapısına en uygun tasarımı yapıyoruz.

Kompozit Dolgu Nedir

Beyaz kompozit diş dolguları, eski amalgam (metal esaslı) diş dolgularını değiştirmek veya çürük, yontulmuş ve çatlamış dişleri onarmak etmek için kullanılır. Kompozit dolgu, diş rengindeki kompozit dolgu malzemelerinin diş yüzeyine uygulandığı, elle şekillendirildiği, sertleştirildiği ve daha sonra beyaz diş dolgusunun nihai doğal görünüm için parlatıldığı bir işlemdir.

Çoğu zaman, dentini oluşturmak için iki veya daha fazla kompozit dolgu tonu kullanılabilir ve ardından hiçbir diş tek renk olmadığı için emaye gölgelenir. Bunun yerine diş etine yakın olan diş daha koyu olurken, dişin ısırma yüzeyindeki alanı daha yarı saydam ve daha hafiftir. Düz, parlak beyaz dolgular kullanılsaydı doğal görünmezdi, bu yüzden görünmez bir etki için rengi dişlerinizle eşleştirmeye özen gösteriyoruz.

Doğrudan kompozit restorasyonların sağlanması nispeten hızlıdır ve en uygun maliyetli kozmetik diş prosedürlerinden biridir. Kompozit dolgu reçinesi, birçok yaygın klinik durumda kullanılabilen çok yönlü, klinik olarak kanıtlanmış, başarılı ve estetik bir malzemedir.

Diş Dolgu Çeşitleri

Günümüzde çeşitli diş dolgu malzemeleri mevcuttur. Dişler altınla doldurulabilir; porselen, gümüş amalgam (gümüş, kalay, çinko ve bakır ile karıştırılmış cıvadan oluşur); veya diş renginde, plastik ve kompozit reçine dolgular adı verilen malzemelerden üretilmektedirler. Cam parçacıkları içeren ve cam iyonomer olarak bilinen bir malzeme de vardır. Bu malzeme, kompozit reçine dolguların kullanımına benzer şekillerde kullanılmaktadır. Her bir dolgu çeşidinin işlem prosedürü kısmen farklılık gösterse de yapılan temel aşamalar aynıdır. Kompozit dolgu fiyatları diğerlerine nazaran daha uygun olduğundan ve beyaz görünümü sayesinde doğal göründüğünden daha sık tercih edilmektedir.

kompozit dolgu 2

Kompozit Dolguların Avantajları

Beyaz kompozit dolgular, doğal diş rengine uyması için çeşitli beyaz tonlarında gelen akrilik reçine kompozitinden yapılır. Kompozit nazikçe kalıplanır ve zayıflamış dişleri korumak için dolgu görevi gördüğü diş boşluklarına yapıştırılır. Kompozit dolgu yapıştırma, yontulmuş veya yaralanmış dişleri tedavi etmek, dişleri yeniden şekillendirmek ve gülümseme makyajlarında kullanmak için de kullanılabilir. Amalgam dolgulardan farklı olarak, doğal bir gülümseme için mevcut diş rengine uyacak şekilde yapılırlar.

Beyaz kompozit dolguların ana faydalarından biri, beyaz kompozit dolguların çok dayanıklı ve güçlü olması ve diş minesini güçlendirebilmesi ve dişin geri kalanını destekleyebilmesidir. Göze daha hoş gelirler ve doğal dişlerle bütünleştiği için dolgularınız olduğunu kimse anlamaz.

Türkiyenin En İyi Diş Kliniği olamaya aday Bursa En İyi Diş Kliniği FK DENT Diş Kliniğimizde, hastalarımıza dişlerinin doğal rengine uyan ve en son teknoloji ile üretilen beyaz kompozit dolgu seçeneklerini sunuyoruz. Tedavi sonrasında kimsenin tedavi gördüğünüzü anlamasına olanak kalmamaktadır. Kullandığımız kompozit reçine, geleneksel amalgam dolgular kadar güçlüdür, bu nedenle diş, neredeyse farkedilemez olma özelliği yanında güçlü bir yapıta sahip kompozit dolgu ile korunmuş olur.

Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği olarak dişlerinizin durumunu değerlendirebilmemiz için lütfen online randevu alınız.

Beyaz Kompozit dolgular, metalik veya amalgam dolgulara kıyasla doğal görünmektedir. Amalgam dolgular zamanla koyulaşabilir ve ağızda çok belirgindir. Beyaz kompozit dolgular diş renginize uyum sağlar ve size doğal bir görünüm kazandırır. Beyaz dolgular metalik dolgular gibi cıva içermez. Bazı insanlar amalgam dolgularda bulunan cıvanın sağlık için risk oluşturabileceğine inanmaktadır.

Kompozit dolgular dişi güçlendirir. Bazı silikon dioksit katmanları, dişinizi stabilize etmek için camla da doldurulabilir. Silikon dioksit, metalik dolguların yaptığı gibi sıcak ve soğuk sıcaklığı iletmez. Tedaviden sonra diş hassasiyeti yaşamayacaksınız. Bu tür dolgular hızla sertleşir ve genellikle sadece birkaç saat sertleşme gerektirir.

Kompozit Dolgu Nasıl Yapılır

Dişin Hazırlanması: Dolgular çürük dişlerde kullanılabilir ve genellikle tek bir randevuda yerleştirilir. Diş hekiminiz çürüğü gidererek işleme başlayacak ve oluşan boşluk çeşitli diş dolgu malzemeleri ile doldurulacaktır. Kozmetik görünümü iyileştirmek için eski metalik dolgular veya gümüş dolgular kompozit dolgularla değiştirilebilir.

Bonding uygulanması: Düzensiz şekilli bir dişiniz varsa, dişe istenen şekli vererek kompozit bir dolgu yapıştırılabilir.

Diş kompozitini yerleştirilmesi: Kırık veya yontulmuş bir dolgunuz varsa, dişi onarmak için diş kompozit dolguları kullanılabilir, onu işlevsel ve kozmetik olarak çekici hale getirerek gölgesine geri yükleyebilirsiniz.

Uygun restorasyonun yapılması: Dişlerinizin arasında boşluklar varsa, bu boşlukları kapatmak için kompozit dolgu kullanılabilir. Çürük dişin sinirine yakınsa koruma için uygun ilaçlar verilecektir.

Son şekillendirmenin yapılması: Dolgu malzemesi kaplama şeklinde kalıplanabilir. Kompozit dolgu yerleştirilecek, parlatılacak ve şekillendirilecek, diş orijinal şekline ve işlevine geri döndürülecektir. Bu, gülümseme makyajı için porselen kaplamaları kullanmak için ucuz ve hızlı bir seçenektir.

Bursa Osmangazi FK DENT Diş Kliniği olarak, Bursa'nın en iyi diş hekimlerinden oluşan ekibimizden doğru tedavi alabilirsiniz. Kompozit dolgu işlemi ile doğal ve kendinden emin bir görünüm kazanabilir, metal dolgulara elveda deyebilirsiniz. Bursa Kompozit dolgu fiyatları alanında uygun seçeneklerimizden yararlanarak paranızın karşılığını alabilirsiniz.

kompozit dolgu 1

Kompozit Dolgunun Ömrü Nekadardır

Diş çürüğünü tedavi etmek için bir dolguya ihtiyacınız varsa, diş hekimleri genellikle kompozit dolguları önerecektir. Kompozit dolgular, plastik ve cam karışımından yapılan metal içermeyen diş dolgularıdır. Doğal diş renginize uyum sağlamak üzere özelleştirilebilen, kompozit reçine olarak bilinen bir diş malzemesinden yapılırlar.

Kompozit reçine ayrıca mineye kolayca yapışabilir, bu da kompozit dolgunun yerleştirilmesi için doğal diş yapısının daha az çıkarılması gerektiği anlamına gelir. Kompozit dolgular bir kez yerleştirildiklerinde metal dolgular gibi korozyona uğramaz veya genleşmez. Amalgam (metal) dolgulara göre daha kısa ömürlü olmalarına rağmen kompozit dolguların ömrü yaklaşık 5-7 yıldır.

Bununla birlikte, bir kompozit dolgunun ömrü aşağıdaki gibi faktörler tarafından belirlenir:

Ağızdaki yeri,

Ağız hijyeni alışkanlıkları,

Yeme alışkanlıkları,

Bruksizmin ortaya çıkması.

Kompozit Dolgu Ne Kadar Dayanıklıdır

Kompozit dolgu alma süreci amalgam dolgu alma işlemine oldukça benzer. Çürük diş materyali delme ile çıkarılır ve kompozit muayenehanede hazırlanır. Rengi, biyolojik minenizin tam tonu olmasa da, dişlere mümkün olduğunca yakın olacak şekilde değiştirilebilir. Dolgu yerleştirildikten sonra özel bir ışık kullanılarak kürlenir. Tüm süreç genellikle bir saat veya daha kısa sürede tamamlanır.

Koyu renkli amalgam dolgulardan daha çekici olmasının yanı sıra, diş renginde kompozit restorasyonlar oldukça dayanıklıdır ve güçlü çiğneme kuvvetlerine oldukça dayanıklıdır. Sizde daha estetik bir diş dolgusu yaptırmak istiyorsanız bu tedavi seçeneği için Bursa'nın En İyi Diş Kliniği olan FK DENT Diş Kliniğimizi tercih edebilirsiniz.

Kompozit Dolgu Fiyatı

Kompozit dolgu işleminde bir diş çin 2022 yılında ortalama kompozit dolgu fiyatları 450 ila 550 TL arasında değişmektedir. FK DENT DİŞ Kliniği olarak ağız ve diş sağlığı muayenesinden sonra ağız ve diş sağlığı bütünlüğünüzün sağlanabilmesi adına sizlere harika diş bakım ve onarım paketleri sunuyoruz.

Kompozit Dolgu İşlemini Nasıl Yapıyoruz

Bursa FK DENT Diş Kliniği olarak son teknoloji ekipmnlarımız, alanının en iyisi diş hekimlerimiz ve ileri seviye tedavi seçeneklerimiz ile hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Hazırlandıktan sonra diş hekiminiz, kalabilecek bakterilerin boşluğunu profesyonelce temizleyecektir. Ardından, kompozit dolgu reçinesinin dişe güçlü bir şekilde yapışmasını sağlamak için alanı biraz pürüzlendirmek için diş üzerinde özel bir sıvı kullanacaklardır. Ardından, dişiniz kuruduktan sonra, kaviteye az miktarda astar ve bonding ajanı uygulayabilirler.

Bundan sonra kompozit dolgu reçinesi dişinizin içine yerleştirilecektir. Diş hekiminiz hava kabarcığı veya darbe olmadığından emin olmak için bunu dikkatlice düzeltecektir. Daha sonra kompozit dolgunun sertleşmesini sağlayan özel mavi bir lambayı dişin üzerine parlatacaklar.

Bu tamamlandığında, dolgu herhangi bir normal diş gibi hissettirmelidir. Boşluk özellikle derinse, mavi ışığı bir kereden fazla kullanmaları gerekebilir.

Doldurulması gereken boşluk iki diş arasındaysa, diş duvarını yeniden oluşturmaya yardımcı olmak için matris bandı adı verilen bir şey kullanırlar. Beyaz dolgu yapıldıktan sonra, diş hekiminiz yemek yerken yiyeceklerin sıkışmasını önlemek için dişlerin arasına bir kama yerleştirecektir.

Ardından diş hekiminiz, kompozit dolgunun doğru yerde olduğundan emin olmak için bir kontrol daha yapacaktır. Dolgulanan dişin kapanmasında tam oturma olmadıysa, diş hekimi sizden sadece bir miktar artikülasyon kağıdını ısırmanızı isteyecektir. Daha sonra polisaj kalemi olarak bilinen özel bir aletle tüm çıkıntıları düzeltmelerini sağlar.

İşlem sonrasında kompozit dolgunuz tamamlanmış olacak ve çürük oluşmadan önceki gibi dişlerinizi kullanmaya dönebilirsiniz.

Şunlara da Göz Atın:

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Diş Gıcırdatma Nedenleri ve Tedavisi

Gece Plağı Nedir

Ağız Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Diş Apsesi Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Bursa Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Bursa Diş Beyazlatma Fiyatları

Bursa Tam ve Kısmi Diş Protezleri Fiyatları

Gizlilik Politikası Çerez Politikası Copyright © 2022 FK DENT Tüm Hakları Saklıdır.